Omgeving

De schitterende omgeving van Jan Thiel biedt een unieke combinatie van rust en dynamiek. Actievelingen kunnen ruimschoots hun energie kwijt.

Op het strand van Jan Thiel vindt u een watersportcentrum, een duikschool en een tour & activity shop.

U kunt hier onder andere duiken, snorkelen, zeezeilen op catamarans, kajakken, wakeboarden, waterskiën, kneeboarden of hiken en mountainbiken door de zoutpannen en het natuurschoon van Jan Thiel.

Ook kunt u hier genieten van eenvoudige maar volwaardige massages en schoonheidsbehandelingen. Het centrum van Willemstad is erg gemakkelijk te bereiken in ongeveer vijftien minuten rijden.

Villa in Jan Thiel is één van de mooiste gebieden van Curaçao, te vinden in het zuidoosten op 22 kilometer van de luchthaven. De baai Jan Thiel heeft een prachtig strand waar u heerlijk kunt zonnen, wandelen of zwemmen. De locatie is verder bij uitstek geschikt om te duiken en snorkelen. Ook activiteiten als zeilen, surfen en kajakken kunt u hier volop beoefenen. Jan Thiel en omgeving worden uitstekend onderhouden en hebben een goede infrastructuur. Buiten villa Magnolia vindt u hier een mooie villawijk. In de buurt van Jan Thiel bevinden zich een jachthaven en verschillende baaien, zoals de Caracasbaai en het Spaanse water. Het overgebleven Fort Beekenburg (anno 1703) en Quarantainegebouw ( anno 1883) representeren de historie van het gebied. Jan Thiel is ook zeer geliefd onder joggers en fietsers die, vooral ’s avonds, in grote getale een stukje gaan joggen of fietsen. Dit kan dan ook prima op de rustige weg bij de Zanzibar, het strand van Jan Thiel. Zanzibar is tevens een restaurant/bar en verhuurt ligbedden op het strand. Voor kinderen is er een zwembad op het strand. Iets voorbij de Zanzibar is een duikcentrum gevestigd waar duikcursussen worden gegeven. Jan Thiel beschikt over een natuurgebied met oude zoutpannen. Hier zijn regelmatig flamingo’s te vinden. Het natuurgebied is verder uitstekend geschikt om te hardlopen of te mountainbiken. Ook kunnen buggy’s en quads worden gehuurd voor een avontuurlijke rondtocht.